برج خنك كننده برج خنك كننده .

برج خنك كننده

برج خنك كننده

برج خنك ‌كننده‌ صنعتي چيست؟

برج ‌هاي خنك‌ كننده‌ ي صنعتي در واقع همان ‌طور كه گفتيم براي خنك كردن سيستم‌ هاي كوچك و بزرگ در كارخانه‌ ها و پالايشگاه‌ ها و يا حتي كارگاه‌ هاي كوچك مورد استفاده قرار مي ‌گيرند. در واقع سيستم‌ هاي گوناگون در اثر استفاده از سوخت‌ هاي مختلف و يا هرگونه فعاليت ديگري، داغ شده و بايد گرماي آن ‌ها گرفته شود.

براي اين منظور اطراف سيستم ‌هاي مختلف لوله‌ كشي شده و آب به طور مداوم در آن ‌ها جريان دارد تا گرماي آن را بگيرد. بعد از اين آب به برج‌ هاي خنك‌ كننده‌ صنعتي هدايت مي‌ شود تا خنك شود. برج‌ خنك‌ كننده  صنعتي از ساير انواع برج ‌هاي خنك ‌كننده، بزرگ ‌تر بوده و حجم بيشتري از آب را در شبانه ‌روز خنك مي‌ كنند.

برج خنك‌ كننده آزمايشگاهي چيست؟

اين نوع از برج ‌هاي خنك ‌كننده به‌منظور انجام تحقيقات آزمايشگاهي ساخته مي‌شوند. با توجه به اينكه عملكرد دقيق برج‌هاي خنك‌كننده اهميت به سزايي در بالا بردن راندمان صنايع و پايين آوردن انرژي مصرفي دارد، بنابراين در آزمايشگاه‌هاي مختلف، نمونه‌هاي آزمايشگاهي برج‌هاي خنك‌كننده را موردبررسي قرار مي‌دهند تا با شبيه ‌سازي عملكرد اصلي برج‌ هاي خنك ‌كننده، پارامترهاي مختلف مانند دماي آب ورودي و خروجي، ميزان برق مصرفي، تلفات حرارت و ساير موارد را به‌دقت اندازه‌گيري كنند و در طراحي و ساخت برج‌ هاي خنك ‌كننده مدنظر قرار دهند.

          

پكينگ يا مديا:

براي افزايش تبادل حرارتي بين جريان آب و هوا در داخل برج خنك كن از پكينگ ‌ها استفاده مي‌گردد كه با افزايش سطح تماس جريان آب با هوا و همچنين كاهش سرعت جريان آب، در خنك‌ سازي جريان آب نقش مؤثري دارند. پكينگ‌ ها به صورت شبكه ‌اي بوده و در دو نوع غشايي و اسپلش در برج خنك كن‌ها مورد استفاده قرار مي‌ گيرند.

قطره گيرها:

تيغه‌ هاي قطره گير براي جلوگيري از پخش ذرات آب و ممانعت از خروج آن‌ ها به محيط بيرون از برج خنك كن بكار مي ‌روند.

حوضچه يا باسين:

در قسمت زيرين برج خنك كن قرار دارد و آب خنك شده در آن جمع‌آوري شده و به سمت سيستم‌هاي سردسازي هدايت مي‌شود.

برج خنك ‌كننده‌:

بدنه ‌ي اصلي برج خنك‌كننده

فن‌ هاي تهويه ‌ي هواي برج خنك‌كننده

حوضچه‌ ي جمع‌ آوري آب

پمپ آب

شبكه‌ ي مشبك پخش ‌كننده ‌ي آب

قطره گير (صفحاتي كه در برج خنك‌كننده براي جلوگيري از پخش شدن آب استفاده مي‌شوند.)

سيستم لوله‌كشي

شيرهاي تخليه

ساير دستگاه‌هاي الكتريكي

جنس ساختاري:

برج خنك كن ‌ها معمولاً به سه صورت فلزي، فايبر گلاسي و بتني ساخته مي ‌شوند.

برج خنك‌كن فن دار (مكانيكي):

در برج ‌هاي فن دار يك يا چند فن وظيفه به جريان درآوردن هوا را در داخل برج خنك كن دارند. در اين نوع تا زماني كه فن روشن است جريان هوا بين محيط داخل برج و بيرون برقرار است همچنين نسبت به برج ‌هاي بدون فن فضاي كمتري را اشغال مي‌كنند. اما مهم‌ترين عيب اين نوع صدا و لرزشي است كه فن يا فن ‌ها ايجاد مي‌كنند.

برج خنك كن بدون فن (طبيعي):

در برج‌ هاي بدون فن جريان هوا به صورت طبيعي ما بين برج و محيط بيرون جابجا مي‌شود. از جمله مزايا اين دسته مي ‌توان به مصرف كمتر انرژي الكتريكي، صداي كم، قطعات متحرك كمتر و عدم پاشيدن آب به فضاي اطراف و از معايب آن مي ‌توان به راندمان پايين‌ تر و هزينه بيشتر جهت ساخت آن، اشاره كرد.

رج خنك كن مرطوب:

در برج خنك كن‌هاي مرطوب آب گرم از بالاي برج با عبور از پكينگ‌ها و برخورد با جريان هواي تازه كه از محيط بيرون توسط فن يا به صورت طبيعي وارد برج مي ‌شود ضمن تبادل حرارتي و خنك شدن در پايين برج ته‌ نشين مي ‌شود.

برج خنك كن خشك:

در مناطقي كه بعلت عدم وجود آب كافي بايد از اتلاف آب و تبخير بيشتر جلوگيري نمود از برج خنك كن ‌هاي خشك هِلِر استفاده مي‌شود. در اين دسته، آب گرم به جاي عبور از پكينگ ‌ها از لوله‌ هاي پره دار كه با هواي سرد در تماس مي‌باشند عبور كرده و خنك مي‌گردد. از معايب اين سيستم كاهش راندمان با افزايش دماي محيط اطراف مي ‌باشد.

برج خنك كن خشك_مرطوب:

اين نوع، تركيبي از برج خنك كن‌ هاي خشك و مرطوب بوده و براي كاهش عوارض و معايب دو سيستم فوق بكار مي‌رود. برج خنك كن‌هاي خشك_مرطوب داراي دو مسير هوا به صورت موازي و دو مسير آب به صورت سري مي ‌باشند. آب گرم ابتدا وارد لوله ‌هاي پره دار و سپس وارد پكينگ ‌ها مي‌شود و در طول اين مسير با هواي سرد تبادل حرارتي داشته و آب سرد در پايين برج جمع مي ‌گردد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۴۰:۲۲ توسط:برج خنك كننده موضوع: نظرات (0)